Liikkuminen lyhytkestoisempaa, sosiaalisempaa ja älykkäämpää kuin ennen

Mutakilpailuja, 30 minuutin ryhmätunteja, crossfit-kilpailuja. Liikunta on muuttunut älykkäämmäksi, lyhytkestoisemmaksi ja sosiaalisemmaksi. Ystävät ja älypuhelinten tuomat treenisovellukset, app:it, ovat treenaamisen tukena aiempaa useammin.

”Lyhykäisyydessään kyse on siitä, että liikunnasta halutaan tehdä hauskaa”, sanoo Jenna Autuori-Dedic, amerikkalaisen Fitness Magazine:n pitkäaikainen toimittaja.

Hauskaa_TRX ja Synrgy

Hikitreenit ystävien kanssa nousivat suosioon jo vuoden 2012 puolella. Baarin sijaan naisten illanvietto saattoi tapahtua liikuntakeskuksen ryhmätunnilla tai yhdessä palkatun personal trainerin ohjeiden mukaan hikoillessa.

Amerikkalaisen Crunch-kuntosaliketjun varatoimitusjohtaja sanoo tanssituntien ja lyhyiden, tuloshakuisten tuntien dominoivan ryhmäliikuntatunteja. Tanssitunneilla soitetaan 80- ja 90-lukujen musiikkia, jolloin tunnit tuntuvat ”enemmän kotibileiltä kuin liikunnalta”.

Toinen iso trendi on 30 minuutin treenit. ”Lähes kaikki ovat ymmärtäneet, että tuloksia voi saada aikaan jo 30 minuutissa”. Rankat, crossfit-tyyppiset tunnit ja muut nopeat treenit olivat jo 2012 puolella huudossa.

2013 on palauttanut treenaamisen takaisin perusasioiden äärelle. Jokapäiväisistä askareista halutaan selviytyä selän kolottamatta ja lihasten kramppaamatta, ja liikunnasta haetaan apua tähän.

”Olemme vihdoin täysin ymmärtäneet, mitä toiminnallinen harjoittelu todella on,” Richard Cotton American College of Sports Medicinestä kommentoi. ”Yksinkertaisempaa liikkumista ja perusharjoituksia, joita on helppo tehdä kotona. Vähemmän typeriä palloharjoituksia, kuten tasapainoilua pallon päällä hauiskääntöjä tehden.”

2013 nähdään yhä enemmän teknologiaa liikkumisen tukena. Useampi ohjaaja ja personal trainer myös mainostaa tarjontaansa aktiivisesti verkossa. Omat nettisivut, Facebook, Twitter, Instagram,  iTunes, Pinterest… Liikunnan ammattilaisilta nähdään live-kuvia ja videoita jatkuvasti.

Myös treenisovellukset ovat tulleet jäädäkseen. Ennen kävimme vaa’alla kerran viikossa ja näimme painomme. Nyt voimme kirjautua app:iin älypuhelimellamme milloin tahansa ja seurata kehitystämme jatkuvasti.

Lähde: http://medcitynews.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: