4 syytä hypätä juoksumatolle

Discover runner

Juokseminen ulkona on mahtavaa; näet edessäsi tyhjää tietä, aurinko paistaa poskillesi ja tunnet tuulenvireen selässäsi. Aina olosuhteet eivät kuitenkaan ole näin ihanteelliset ja etenkin pitkä ja loskainen talvi ei houkuttele lähtemään lenkkipolulle. Tällöin juoksumatto on oiva vaihtoehto. Tässä vielä 4 lisäsyytä, miksi matolle kannattaisi hypätä useamminkin:

 

1. Juoksumatto on hellä nivelille

Ulkona juoksualusta on usein epätasainen ja etenkin asfaltilla juoksu rasittaa niveliä. Polville kova juoksualusta on todella huono mikäli jokainen juoksulenkki tehdään asfaltilla. Useimmissa juoksumatoissa ei ole vastaavaa ongelmaa. Kaikki Life Fitness juoksumatot on varustettu FlexDeck-iskunvaimennusmekanismilla joka pehmentää joka askelta jolloin polviin kohdistuva paine helpottaa ja juoksu jäljittelee esim. pururadalla lenkkeilyä.

2. Juoksumatossa on lukematon määrä viihdeominaisuuksia
Juoksulenkki ulkona voi tarjota upeita maisemia, mutta se voi olla myös tylsää kerrostalojen ja ostoskeskuksien sekä asfaltin peittämää tietä. Juoksumatto tarjoaa lukemattoman määrän erilaisia viihdeominaisuuksia jotka pitävät sinut viihdytettynä pitkänkin lenkin ajan, etkä edes huomaa ajan kulua. Esimerkiksi Life Fitness Discover konsolit mahdollistavat internetin käytön, suuren valikoiman pelejä ja sovelluksia sekä mahdollisuuden yhdistää älypuhelimen laitteeseen.

3. Juoksumattolla sää on aina hyvä
Vaikka vuodenajat vaihtuvat, juoksumatto pysyy samana. Se on aina turvallinen, kätevä käyttää, siihen eivät vaikuta kylmät tuulet, rankkasateet, kaahailevat autot tai liukkaat tiet. Yksinkertaisesti sanottuna; juoksumattoon voit luottaa aina ilman huolia. Ja mikä sen parempaa kuin treeni ilman huolia.

4. Juoksumatto voi matkia lenkkipolun vaihtelevuutta
Juoksumattojen huonoiksi puoliksi väitetään usein etteivät ne vastaa ulkona juoksemisen lisävastusta – tuulen vastus, vaihtelevat korkeuserot tai epätasainen maanpinta. Tähänkin ongelmaan juoksumatto pystyy vastamaan niinkin helposti kuin nappia painamalla. Maton kallistuskulmaa muuttamalla saat vaihtelevuutta ja voit juosta ylämäkiä. Jos asetat kallistuskulmaksi 1%:n vastaa juoksu samaa energiankulutusta kuin ulkona juostessa tasaisessa maastossa.

Toisin sanoen, juoksumatolla saat aina hyvän harjoituksen tehtyä, satoi tai paistoi!

Brand-Elevation-Treadmill-Running-Detail_DX15623_mr3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: