ACEn (The American Council on Exercise) FITNESS-TRENDIT VUODELLE 2016 JA NIIDEN VAIKUTUS KUNTOSALEILLE

Julkaisimme vuoden alussa American College of Sports Medicine (ACSM) toteuttaneen vuosittaisen Worldwide Survey of Fitness Trends –tutkimuksensa. Tutkimuksessa käy ilmi hyviä suuntauksia, jotka tulee tietää ja pitää mielessä. Myös American Council on Exercise (ACE) on tehnyt oman listansa, joka katsoo hieman eri kantilta vuotta 2016 ja tarjoaa runsaasti yksityiskohtia siitä, mitä on odotettavissa tälle vuodelle.

Alla olevat 10 suuntausta ovat melko kiehtovia, ja parilla kohdalla on suora vaikutus pienryhmäharjoitteluun. Tämä onkin se alue, johon kuntosalien kannattaa keskittää huomionsa vuonna 2016.

Kokemuksista, ei pelkästään harjoituksesta, tulee normi.

Boutique studioiden suosio on räjähtänyt suhteellisen lyhyessä ajassa. Syy? Ne luovat ainutlaatuisia ja usein energisoivia kokemuksia, jotka houkuttelevat kuntoilijoita (mojovalla hinnalla). Perinteisten kuntosalien tulee kiinnittää erityisesti huomiota pienryhmätarjontaansa ja tehdä tunneista entistä houkuttelevampia ja jännittävämpiä. Kuntoilijat haluavat haasteita. Myös ympäristön tulee olla energinen ja hauska!

Yhdistetty muodot ryhmäliikuntatunteja

Yhdistämällä suosittuja ryhmäliikuntaformaatteja voi parantaa liikuntakokemusta sekä harjoituksen tuloksia. Tämä voidaan toteuttaa laitteilla, joita kuntosalilla jo on. Muutos voi syntyä niinkin helposti kuin lisäämällä juoksumattoja ja vapaita painoja SYNRGY360 alueelle. Tai mitä jos lisäisi koko kehon treeniin tarkoitetun Row GX soutulaitteen osaksi toiminnalista SYNRGY360 treeniä? Nämä pienet muutokset parantavat kuntoilijan liikuntakokemusta.

Kuntoilijoiden mielenkiinnon herättäminen ja sen säilyttäminen kysyy luovuutta. Kuntosalien tulee miettiä, millaista pienryhmäliikuntaa ne tarjoavat kiinostuksen ja jännityksen luomiseksi. Älä pelkää epäonnistua. Innovatiivinen ajattelu voi johtaa suuriin tuloksiin.

  1. Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyön lisääntyminen liikunnan edistämiseksi

Ihmisiä pyritään auttamaan tekemään terveellisempiä valintoja lihavuuden epidemian voittamiseksi ja tätä edistääkseen useat kuntosalit, yritykset ja järjestöt työskentelevät enemmän suoraan kuluttajan kanssa. Vuonna 2016 näemme julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyön lisääntyvän. Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö tarjoaa enemmän ratkaisuja terveellisempien valintojen tekemiseksi ja luo alalle uusia kuluttajia. 

  1. Uskontoon perustuvat kuntoiluohjelmat

Kuluvan vuoden aikana, uskoon perustuvasta kuntoilusta tulee valtavirtaa kun kirkot, moskeijat, synagogat, ashramit, temppelit ja muut uskonnoliset yhteisöt alkavat kehittämään ohjelmia, joilla edistetään kuntoa, terveyttä ja hyvinvointia. Uskoon perustuvat yhteisöt ovat paikkoja, joissa ihmiset kokoontuvat yhteen perustuen yhteisiin arvoihin ja uskomuksiin. Viime vuosina monet uskoon perustuvat yhteisöt ovat alkaneet tarjoamaan liikuntatunteja, ravitsemusneuvontaa ja terveysvalmennusta pyrkiäkseen auttamaan kannattajiensa fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin parantamista. Yleiskunnolla, hyvinvoinnilla ja terveydellä on keskeinen rooli myös oman uskonsa vaalimisessa. Samalla kun ihmisten usko ja yleiskunto paranee, myös perheiden ja yhteisöjen siteet lujittuu. Uskoon perustuvien yhteisöjen tarjoamat hyvinvointipalvelut eivät tule korvaamaan perinteisiä kuntosaleja, mutta niistä tulee yhä suositumpia, kun ihmiset, joilla on sama hengellinen uskomus, parantavat yhdessä myös fyysistä hyvinvointiaan.

  1. Lisää vaihtoehtoja kunto- ja harjoitteluvideoiden lataamiseen

Yhä vaativammat aikautaulut työelämässä ja kasvavava kansainväliseen ymmärrys säännöllisen liikunnan tärkeydestä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä, kasvattavat workout-on-demand ja video streaming palveluiden suosiota. Online video-on-demand palvelut ovat tarpeellisia sillä ne antavat ihmisille mahdollisuuden tehdä harjoitukset omalla ajallaan pätevän opettajan ohjeistuksella.

  1. Lisääntynyt tekniikan käyttö fysiologisissa mittauksissa

Aiemmin vain liikuntafysiologiset laboratoriot ja eliittisen kuntokeskukset käyttivät teknologiaa fysiologisissa mittauksissa, mutta vuonna 2016 nähdään merkittävä kasvu teknologian käytössä kaikenlaisten fysiologisten parametrien mittaamisessa kehonkoostumusmittauksista aerobiseen kapasiteettiin ja lihasten glykogeenin varastointiin. Sen sijaan, että otetaan hankalia (eikä aina tarkkoja) mittauksia käyttäen erilaisia mittoja, tekniikan käytöstä on tullut helppoa ja vaivatonta; personaöl trainerit voivat nyt arvioida esimerkiksi asiakkaan rasvaprosentin yksinkertaisesti vain ottamalla valokuvan.

  1. Paluu tasasykkeiseen cardioharjoitteluun

Muutaman vuoden kovan suorittamisen jälkeen, vuonna 2016 siirrytään takaisin kohti matalan intensiteetin tasasykkeiseen harjoitteluun (LISS), joka edistää painonpudotusta ja yleiskunnon nousua. HIIT on tehokas harjoittelumuoto, mutta liiallinen harjoittelu aiheuttaa helposti ylikuntoa ja vammoja. Plus, viimeaikainen tutkimus osoittaa, että HIIT saattaa aiheuttaa kielteisiä tuntemuksia ja kokemuksia liikunnan suhteen. Kouluttajat, jotka osaavat hyödyntää LISS-harjoitusmuotoa,  pystyvät antamaan asiakkailleen pitkäaikaisia ratkaisuja, jotka auttavat edistämään sitoutumista säännölliseen liikuntaan.

  1. Yhdistettyjä formaatteja ryhmäliikuntatunneille

Vastaten kuluttajien kysyntään ohjattusta ryhmäliikunnasta,  joka tarjoaisi hauskoja ja luovia tapoja pysyä kunnossa, studiot ja kuntosalit alkavat tarjota ryhmäliikuntatunteja, joissa yhdistetään harjoituksia eri muodoissa. Vaikka ohjaajalla olisi maailman paras soittolista, studiopyöräily on edelleen istumista samassa paikassa tunnin ajan ja HIIT-harjoitukset saattavat alkaa tuntumaan hieman tunkkaisilta sadannen burpeen jälkeen.  Vuonna 2016 kuntosalialan yritykset luovat ratkaisuja, jotka mahdollistavat kuntosaleja ja studioita luomaan erilaisia yhdistelmätunteja, kuten pyöräily + nyrkkeily, juoksumatolla juoksu + voimaharjoittelu tai soutu + kehon voimaharjoittelu. Nämä uudet muodot tarjoavat ohjaajille ja kouluttajille uusia innovatiivisia keinoja saada jäsenet aktiivisiksi ja samalla luoda lisää tuloksia.

  1. Terveysvalmennusta Personal trainereille

Neuvokkaat, urasuuntautuneet personal trainerit ymmärtävät, että harjoitusohjelma on vain yksi osa pitkän linjan suunnitelmaa asiakkaan kunto-ohjelmassa. Korkeatasoisen palvelun tarjoaminen asiakkaalle tarkoittaa enemmän kuin yhden kerran harjoitusta. Pikemminkin se  tarkoittaa asiakkaiden valmentamista siihen, kuinka liikunnasta ja terveellisistä valinnoista tehdä osa elämäntapaa. Yhä useammat liikunnan ammattilaiset kehittävät uraansa opiskelemalla hyvinvointivalmentajiksi, jotta he pystyvät ohjaamaan asiakkaitaan saavuttamaan optimaalisen terveyden sekä kuntosalilla että sen ulkopuolella. Personal trainereille, jotka pyrkivät pitkään ja menestyksekkääseen uraan, terveysvalmentajan ura antaa resursseja siihen kuinka auttaa ja neuvoa asiakkaita saavuttamaan haluamansa kokonaisvaltaiset tulokset.

  1. Elämyksestä tulee normi

Pienet fitness studiot menestyvät, koska ne luovat asiakkaille kuntoiluelämyksiä, jotka ylittävät odotukset. Vuonna 2016 näemme lisääntyvässä määrin uusia lajeja, jotka yhdistävät intohimon kuntoiluun ja ainutlaatuisen fyysisen kokoemuksen.

  1. Palautumisen rooli yhtä tärkeä kuin kuntoilun

Vaikka treeni tarjoaa elimistölle fyysisiä ärsykkeitä, alkaa kroppamme alkaa ottaa treeniä vastaan vasta levossa. Samall kun opimme lisää siitä, miten keho reagoi harjoitukseen, myös ymmärtämyksemme levon roolista editämään onnistunutta fyysistä suoritusta kasvaa. Vuosi 2016 tarjoaa yhä lisääntyvässä määrin strategioita kylmähoidosta komperessiovaatetukseen ja unen merkitykseen,  joilla voimme soveltaa oikeanlaista palautumista treenistä.

  1. Työpajat tavalliselle kuntoilijalle

Tämän vuoden aikana näemme merkittävän kasvun kuluttajille suunnattujen koulutusohjelmien tarjonnassa. Barbell voimaharjoittelun, korkean intensiteetin painnonnosto-ohjelmien ja Olympiatason painonnoston suosion kasvaessa tavallisella kuntoilijallakin on mahdollisuus saada tietoa stategioista ja tekniikoista, jotka aiemmin olivat vain kovan luokan kilpaurheilijoiden tiedossa. Tämän seutauksena yhä useampi kotikuntoilija on kiinnostunut ammattivalmentajan opista.

 Lue lisää: https://www.lifefitness.com/blog/posts/aces-fitness-trends-for-2016-and-what-they%20-mean-for-health-clubs#sthash.0PVDEjQB.dpuf

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: